נרשמתי לתואר ראשון! מה קורה עכשיו?
נרשמתי מה עכשיו
נרשמתי מה עכשיו

התעניינת, השתכנעת ונרשמת ללימודי תואר ראשון. אז מה עושים עכשיו?
אנחנו כאן בשביל לעשות לך קצת סדר.

שלב ראשון – קליטת הנתונים 


מיד בתום הרשמתך, אנו קולטים את כל המידע הרלבנטי: הטופס שמלאת במהלך הרישום, ציוני הפסיכומטרי שלך (שמגיעים אלינו ישירות מהמרכז הארצי לבחינות ולהערכה) וציוני הבגרות שלך, שמגיעים ממשרד החינוך, ובודקים האם ניתן לקבל אותך לתוכנית או לתוכניות שאליהן נרשמת.

 

לאחר שכל המידע נמצא בידינו, אנו בודקים את הנתונים שלך ביחס לתנאי הקבלה של התוכנית שאליה נרשמת: תנאי הסף ועמידה לפחות באחד ממסלולי הקבלה. בתוכניות מסוימות קיימים מבחני מיון או ראיונות אליהם יזומנו המתאימות והמתאימים ואנו נמתין גם לתוצאותיהם כדי לקבל החלטה לגבי הרשמתך. 
 

 

שלב שני – החלטת קבלה


כעת, הגיע הזמן לקבלת החלטות. אם הנתונים שלך עומדים בכול תנאי הקבלה של התוכנית או התוכניות שאליהן נרשמת, אנו נשלח לך באופן מהיר מכתב קבלה לכתובת המייל שהזנת בטופס הרישום, לכתובת הדואר שלך ו-SMS (מסרון) לטלפון הסלולרי. מועמדות ומועמדים שעומדים בכול תנאי הקבלה צפויים לקבל מכתב קבלה כשבוע לאחר הרישום! 


אבל, המציאות היא לפעמים מורכבת יותר וישנם מספר מצבים שצריך לקחת בחשבון:

 

 
קבלה על תנאי


קבלה על תנאי היא מצב שבו נדרשת עמידה בתנאי קבלה מסוים עד פתיחת שנת הלימודים. המצבים השכיחים ביותר של קבלה על תנאי הם בקשה להשלמת רמת שפה נדרשת בעברית או באנגלית, לפי דרישות הקבלה האוניברסיטאיות.


במקרה של קבלה על תנאי, חשוב מאוד שלא לבזבז זמן ולהשלים את התנאים בהקדם האפשרי, אחרת קבלתך תתבטל לקראת פתיחת שנת הלימודים, מה שיצער אותך וגם אותנו.


במקרה של תנאי שפה, יש להגיע לרמות המינימליות הנדרשות בעברית ובאנגלית. ניתן לעשות זאת באמצעות מבחנים חיצוניים: אמי"ר/אמיר"ם באנגלית ומבחן יע"ל/יע"לנט בעברית. אם לא הגעת לרמה הנדרשת לאחר היבחנות באחת מהבחינות הנ"ל, ניתן לשפר רמה באמצעות קורסים מרוכזים המתקיימים במסגרת המרכז ללימודי עברית והיחידה ללימודי שפות (המקיימת קורסים באנגלית). 


הסיכוי לשפר את רמת השפה במסגרת קורסים אלה גבוה יותר ביחס לניסיון לגשת שוב לאחת הבחינות החיצוניות. יתרה מכך, השקעה בלימוד הקורסים עדיפה על השקעה בהשגת המינימום במבחנים החיצוניים: הם יכינו אותך ללימודים ולאתגרי השפה הצפויים לך במסגרת לימודי התואר.
 
 

 
קבלה לתוכנית בעדיפות שנייה או שלישית


בעת הרשמתך ניתנה לך האפשרות להירשם למספר עדיפויות (עד שלוש עדיפויות). אם ניצלת אפשרות זו, תיתכן קבלה לאחת העדיפויות הנמוכות יותר ודחייה או המתנה בעדיפות ראשונה. במקרה שהתקבלת לתוכנית שברצונך ללמוד (גם אם היא בעדיפות נמוכה יותר), אלה חדשות מצוינות מבחינתך. כל שנדרש לעשות כעת הוא לממש את קבלתך באמצעות תשלום המקדמה על שכר הלימוד ולהבטיח את מקומך בתוכנית הזו. 


אם ההחלטה לגבי התוכניות אליהן נרשמת בעדיפות ראשונה עדיין נמצאת בהמתנה, תשלום המקדמה לא ישפיע לרעה על קבלתך לתוכניות אלה. יתרה מכך, אם נשלח לך בהמשך החלטת קבלה לתוכניות בעדיפות ראשונה, המקדמה שכבר שילמת תבטיח את מקומך בתוכניות אלה מבלי שנדרוש ממך לשלם שוב את המקדמה.


למידע המלא בנושא נהלי רישום וקבלה לעדיפויות השונות >> 
 

 

 
קבלה רק לתוכנית אחת במתכונת לימודים דו-חוגית


רבות מתוכניות הלימודים נלמדות במתכונת דו-חוגית ואם נרשמת לתוכניות לימודים במתכונת זו, למעשה נרשמת לשתי תוכניות לימודים דו-חוגיות. בעת בדיקת קבלתך ללימודים אנו בוחנים בנפרד את אפשרותך להתקבל לכל אחת מהתוכניות שאליהן נרשמת ויתכן מצב של קבלה רק לאחת התוכניות אליהן נרשמת במתכונת דו-חוגית. 


במקרה זה יש לך שלוש אפשרויות:

 

  • הכי פשוט: ללמוד את התוכנית שאליה התקבלת בעדיפות ראשונה יחד עם תוכנית דו-חוגית, שאליה התקבלת בעדיפות אחרת (שנייה או שלישית), בהנחה שנרשמת והתקבלת לתוכנית דו-חוגית בעדיפות אחרת. למידע נוסף בנושא >>

  • להוסיף הרשמה לתוכנית אחרת שנלמדת במתכונת דו-חוגית ומשתלבת טוב מבחינתך עם התוכנית שאליה כבר התקבלת. ניתן לבצע זאת באמצעות טופס להוספת חוגים, ובתנאי שההרשמה לתוכנית המבוקשת עדיין פתוחה לתוכנית המבוקשת.

  • להתחיל ללמוד בשנת הלימודים הראשונה בחוג אחד בלבד (החוג אליו התקבלת), ולצרף את החוג הנוסף בשלב מאוחר יותר. חשוב לקחת בחשבון שלבחירה באפשרות זו יש השלכות כספיות בגין "גרירת לימודים" ולכן היא פחות מומלצת. 

 

עדיין לא ברור לך מה לעשות? אנו מזמינים אותך להתייעץ איתנו >>

 

 
דחייה


לצערנו, לעתים אנו גם נאלצים להוציא מכתבי דחייה (מעדיפות ראשונה או מכל העדיפויות). וכאן חשוב להדגיש שדרישות הקבלה אצלנו באוניברסיטת תל אביב הן גבוהות במיוחד ודחייה לא מעידה על היעדר יכולות. יתרה מכך, במקרים רבים מועמדות ומועמדים נדחים מתוכניות אליהן נרשמו, אך יכולים להתקבל לתוכניות אחרות. לכן, לצד מכתבי דחייה אנו מציעים חלופות – תוכניות לימודים דומות או קרובות לאלה שאליהן נרשמת ושאליהן באפשרותך להתקבל. יחד עם החלופות אנו שולחים הסבר כיצד ניתן לממשן באמצעות טופס להוספת חוגים. מתלבטות ומתלבטים לגבי החלופות שהוצעו להם או לגבי אפשרויות אחרות מוזמנים לעבור תהליך מקיף של ייעוץ בבחירת תחום לימודים או שיחת ייעוץ אישית חד פעמית.

 

אפשרות נוספת למי שלא מעוניין או מעוניינת בהצעת החלופות היא לשפר ציונים (למשל שיפור ציוני בגרות מסוימים או פסיכומטרי) ולנסות להתקבל שוב, זאת בתנאי שלוחות הזמנים של תוכניות הלימודים שאליהן נרשמת מאפשרים זאת. 

 

בהקשר זה אנו מזמינים אותך לפגישת ייעוץ אישי בשיפור סיכויי קבלה שבמהלכה נבחר את הדרך המתאימה ביותר על מנת לסלול את דרכך לספסל הלימודים. כך, יהיה לך קל יותר לבחור את הדרך הנכונה ביותר עבורך, ולחסוך השקעת זמן, מאמץ וכסף באפשרויות הפחות מתאימות.

 

נדחית ועדיין לא החלטת מה לעשות? אנו מזמינים אותך להתייעץ איתנו בתקווה שיחד נמצא פתרון מתאים עבורך.

 

 
המתנה (חוסר החלטה)    


אנחנו מודעים לכך שההמתנה לקבלה היא מותחת ושואפים לקצר אותה למינימום האפשרי. יחד עם זאת, במצבים מסוימים ההמתנה היא בלתי נמנעת ולצערנו יכולה להימשך מספר שבועות ואף מספר חודשים. המתנה ארוכה אפשרית בעיקר במצבים הבאים:

 

  • חסרים לך נתונים – אם חסרים לך נתונים, כמו ציוני בגרות או פסיכומטרי אנו נמתין להם עד למועד האחרון האפשרי, לפי לוחות הזמנים של התוכניות שאליהן נרשמת. 

  • יש לך אפשרות לשיפור ציונים – במקרה שהנתונים הקיימים אינם עומדים בדרישות הקבלה, אך יש לך אפשרות, לפחות תאורטית, לשפר אותם – אנו נמתין לשיפור הציונים עד המועד האחרון האפשרי לפי לוחות הזמנים של תוכנית הלימודים שאליה נרשמת. במקרה זה, אנחנו מעדיפים להשאיר אותך במצב המתנה ולא לדחות אותך, כדי לאפשר לך לשפר נתונים ולהתקבל עד למועד האחרון שמאפשר זאת.

  • ציון ההתאמה שלך נמצא בין חתך הדחייה לחתך הקבלה – בתוכניות לימודים רבות מסלול הקבלה הנפוץ ביותר הוא קבלה באמצעות ציון התאמה (שזה שקלול של ממוצע הבגרויות והפסיכומטרי). כל תוכניות הלימודים המקבלות מועמדות ומועמדים על פי ציון התאמה מפרסמות עם פתיחת הרישום את חתך הקבלה ואת חתך הדחיה שלהן. לעתים, בין שני החתכים האלה יש טווח, "אזור אפור" של המתנה. במהלך עונת הרישום חתך הקבלה עשוי לרדת עד לסגירת הטווח בין חתך הקבלה לחתך הדחייה (שיכול גם לעלות). עד שאותו טווח בין החתכים נסגר, אם הציון שלך נמצא ב"אזור האפור", סטטוס הקבלה שלך יהיה בהמתנה וככל שציון ההתאמה שלך קרוב יותר לחתך הדחייה ההמתנה עלולה לקחת זמן רב יותר.

 

אז מה בכל זאת אפשר לעשות במצב הזה? כל אחת מתוכניות הלימודים מפרסמת גם את חתכי הקבלה של שנה שעברה. חתכים אלה מהווים אינדיקציה טובה, אם כי לא מחייבת, לציון ההתאמה שעשוי להספיק לך להתקבל השנה. אם ציון ההתאמה שלך נמוך מחתך הקבלה הסופי של שנה שעברה, כדאי לשקול להוסיף להרשמתך תוכניות לימודים נוספות שמעניינות אותך ושאליהן ביכולתך להתקבל או להתייעץ לגבי שיפור סיכויי הקבלה

 

מתלבטות ומתלבטים מוזמנים ליצור קשר ולהתלבט יחד איתנו. 

 

ניתן לעקוב אחר מצב הרשמתך ולבצע פעולות נוספות באזור האישי באמצעות הקוד האישי שקיבלת במהלך הרישום לאוניברסיטה.

 

שכחת את הקוד? ניתן לשחזר קוד לאזור האישי כאן

 


שלב שלישי – מימוש קבלתך


יחד עם הודעת הקבלה אנחנו נשלח לך שובר מקדמה על שכר הלימוד. תשלום המקדמה מאותת לנו שאכן בכוונתך ללמוד אצלנו ולאחר קליטת התשלום אנחנו נשמור לך מקום בתוכנית אליה התקבלת. לנוחיותך, ניתן לשלם את המקדמה גם דרך האזור האישי באמצעות כרטיס אשראי.


מועמדות ומועמדים שלא ישלמו את המקדמה עד אחרי מועד שנרשם בהודעת הקבלה ידחו (לאחר שנשלח התראה בעניין) וזאת בכדי שלא יתפסו מקום של מועמדות ומועמדים אחרים שמעוניינים ללמוד באוניברסיטת תל אביב.


אנחנו מציעים לך לשלם את מקדמת שכר הלימוד גם אם התקבלת רק לתוכנית דו-חוגית אחת מבין שתיים שרשמת בעדיפות נמוכה, או לתוכנית שרשמת בעדיפות שנייה או שלישית. כפי שפרטנו קודם, תשלום מקדמת שכר לימוד לתוכניות שבחרת בעדיפות נמוכה יותר לא יפגע בסיכויי הקבלה שלך לתוכניות שנבחרו בעדיפות ראשונה.

 

שלב רביעי – הפיכתך לסטודנט.ית


אחרי ביצוע תשלום המקדמה ובסמוך לפתיחת שנת הלימודים נשמח להפוך אותך באופן רשמי לסטודנט.ית של אוניברסיטת תל אביב! היחידה האקדמית שבה מתקיימת תוכנית הלימודים שלך תזמין אותך למפגש היכרות, אגודת הסטודנטים והסטודנטיות שלנו תשמח להכיר אותך ואנו נזמין אותך לבחור את הקורסים שלך ולהרכיב את מערכת השעות (מה שנקרא אצלנו "בידינג"). הודעות בנושאים אלה ישלחו לך לתיבת מייל שנפתח במיוחד עבורך. 


יש לך שאלה בפרק הזמן שבין קבלתך ללימודים לתחילתם? אנחנו מזמינים אותך לפנות למוקד הפניות של אגף הרישום במייל im@tau.ac.il ולקבל תשובה תוך שני ימי עבודה לכל היותר. 

 


בהצלחה!
 

מתענינים בלימודים באוניברסיטת תל אביב